Estetica Medicala

Consultatie si Dermatoscopie

Consultatie-si-dermatoscopie Consultatia realizata de medicul dermatolog este absolut necesara inaintea efectuarii oricarui procedeu estetic. In urma consultatiei se poate stabili care este cea mai buna atitudine terapeutica de urmat, i se pot explica pacientului indicatiile si contraindicatiile, reactiile adverse ale fiecarei proceduri in parte, rezultatele la care se pot astepta.

De asemenea, se pot stabili terapii de lunga durata pentru persoanele care vor sa mentina sau chiar sa amplifice efectele unui procedeu dermato-cosmetic. Pacienta va fi indrumata cu privire la ingrijirile la domiciliu, cele mai potrivite produse cosmetice pentru tenul ei, frecventa necesara a vizitelor la cabinetul de estetica. Schemele de terapie se pot personaliza astfel in functie de starea si problemele fiecarei paciente, iar procedurile si produsele folosite se pot adapta in functie de evolutia starii pacientei.

Este foarte important pentru medicul dermatolog sa cunoasca exact starea fiecarei paciente in parte, dorintele si asteptarile ei, sa obtina informatii exacte despre starea de sanatate, aceste informatii influentandu-I deciziile terapeutice in mod hotarator.

Dermatoscopia este o analiza non-invaziva a tuturor alunitelor si petelor pigmentare de pe corp si fata, prezente de la nastere sau aparute de-a lungul anilor.

Are o acuratete mult mai mare decat examinarea vizuala, contribuind astfel, in mod major, la diagnosticarea precoce a cancerului de piele si la identificarea formatiunilor de pe piele cu risc mare de transformare maligna.

Prin examinarea dermatoscopica se realizeaza o harta completa a alunitelor care vor fi diagnosticate ca:

 • leziuni benigne (fara risc)
 • leziuni atipice /displazice ( cu potential risc de transformare maligna, leziuni precursoare tumorale)
 • leziuni maligne (carcinom bazocelular, carcinom spinocelular, melanom).

Datele vor fi stocate pentru a fi comparate cu cele obtinute la vizitele de reevaluare la 3-6-12 luni in functie de indicatie.

Tehnic, dermatoscopia poate fi considerata o “microscopie de suprafata” deoarece se realizeaza prin aplicarea pe piele a unui aparat care mareste de zeci de ori leziunea cutanata. Medicul dermatolog poate astfel sa vada in detaliu structura, vascularizatia si pigmentatia leziunii. Leziunile suspecte se excizeaza si se trimit pentru analiza histopatologica, singura care poate pune un diagnostic de certitudine.

Contacteaza-ne acum!

Mezoterapie

Mezoterapie Microinjectii cu acid hialuronic cu structura similara celui din piele, imbogatit cu ingredienti de biorevitalizare: vitamine, aminoacizi, antioxidanti, substante vasotrofice, precursori ai colagenului si elastinei, enzime care ajuta la desfasurarea reactiilor biochimice din piele. Acest amestec complex de substante benefice pielii se personalizeaza in functie de necesitatile fiecarei persoane, cu efect predominant de hidratare profunda, pentru imbunatatirea tonusului si elasticitatii, pentru cresterea regenerarii celulare, cu efect de tratare a defectelor de hiperpigmentare.

Fiolele de acid hialuronic sunt premixate cu ingredienti in functie de tratamentul care este potrivit pacientului.Exista fiole adaptate tenurilor deshidratate,pt estomparea si prevenirea defectelor de pigmentare,pt ten cu tonusul scazut,pt ten care a fost expus la soare excesiv.

Este foarte potrivit pt persoanele cu ten uscat sau matur care au pe suprafata pielii o ratea de riduri fine. Acestea pot fi tratate si mai bine daca sedintele de mezoterapie sunt precedate de un peeling chimic.

Aceasta metoda poate folosita si ca metoda de preventie sau de mentinere a calitatilor pielii, nu doar in scop de corectare. De ex: se poate face un tratament inainte de concediul de vara pentru a evita deshidratarea pielii in urma expunerii la soare si pentru a-i furniza pielii antioxidantii necesari sa neutralizeze radicalii liberi pe care ii produce actiunea radiatiilor ultraviolete. Sau pentru prevenirea aparitiei defectelor de hiperpigmentare.

Mezoterapia se poate face in orice sezon, iar contraindicatiile procedurii sunt foarte putine: boli autoimune sau alergii la unul dintre componentii amestecului de substante bio-revitalizante dar compozitia se poate adapta prin evitarea compusului alergogen

Este o metoda pe care o recomand frecvent, fiind ca o “mana de ajutor” pe care noi o dam tenului nostru pentru a se proteja cu bine de toti factorii de agresiune din mediul extern si intern. Se poate efectua pe fata, gat si decolteu.

Cel mai bine este sa se efctueze in terapie adica un ciclu de 4-6 sedinte distantate la 2 saptamani, urmate de o sedinta de intretinere la 6-8 saptamani.

Pentru doamnele trecute de 45 de ani se poate realiza o sedinta lunar la sfarsitul tratamentului cosmetic.

Se realizeaza cu ajutorul unui pistol special care atenueaza mult orice disconfort, neexistand practic senzatie de durere.

Mezoterapia efectuata in zona perioculara trateaza ridurile, cearcanele, pleoapele cazute, dar se folosesc fiole special create pentru necesitatile acestei zone, in care sunt mai concentrati polifenolii cu rol vasotrofic pe circulatia perioculara. In aceasta zona mezoterapia se realizeaza cu seringa si este precedata de aplicarea unui anestezic.

Efectele adverse ale procedurii sunt minime si de durata foarte scurta: usoare echimoze, mici papule sau zone edematiate care dispar in cateva ore.

Fiolele folosite in cursul procedurii sunt special create pt injectarea in derm prin mezoterapie si sustinute de studii clinice.

Contacteaza-ne acum!
Injectare toxina botulinica (Dysport, Azzalure)

Injectii-Toxina-Botulinica Cea mai folosita procedura estetica la ora actuala. Aceste injectii se pot folosi pentru:

 • tratarea ridurilor de expresie (hiperkinetice)
 • tratarea hiperhidrozei axilare (transpiratie excesiva)

Ridurile de expresie apar sub actiunea musculaturii mimicii, la locul de tensiune maxima pe care aceasta o exercita asupra pielii. Cand suntem foarte tineri pielea avand tonus si elasticitate foarte bune, isi poate reveni la forma initiala cand actiunea musculaturii inceteaza. Dupa 25 ani, aceste riduri de mimica persista si in stare de repaus, iar cand sunt evidente se poate interveni cu injectiile cu toxina botulinica. Cele mai frecvente localizari ale acestora sunt in coltul extern al ochilor, intre sprancene (ridurile verticale dintre sprancene numite “cuta ganditorului”), ridurile orizontale de pe frunte. Sunt primele riduri care apar, uneori la persoane tinere (in jur de 25 de ani) in functie de bagajul genetic al acestora sau daca au o mimica foarte activa.

Alte riduri frecvent tratate cu injectare de toxina botulinica sunt ridurile radiare din jurul gurii numite si “ridurile fumatorului”. Acestea nu apar doar la fumatori ci la toata lumea odata cu inaintarea in varsta, datorita pierderii de volum de la nivelul gingiilor iar pielea nu mai beneficiaza de suportul oferit de gingii. In aceasta situatie cedeaza usor sub actiune musculaturii periorale cu aparitia micilor riduri radiare. Aceste ridulete sunt tratate cel mai bine in combinatie cu injectiile cu acid hialuronic in conturul buzelor.

Toxina botulinica se fixeaza de terminatiile nervoase care controleaza muschii implicati intr-o anumita mimica astfel blocand partial si temporar activitatea muschiului. Ea difuzeaza pe o raza de 1-1.5 cm in jurul intepaturii muschiul nefiind blocat in totalitate. Expresiile “inghetate” se obtin prin injectarea unor cantitati prea mari.Efectul nu este imediat,incepe la 2-3 zile si este maxim la 10 zile.

Efectul este intre 4-6 luni depinzand de capacitatea organismului de a metaboliza produsul.

Contraindicatii: sarcina, alaptare, boli de inima grave (tulburari de ritm), boli hepatice grave, boli neurologice, polialergii grave, defecte de coagulare (contraindicatie relativa).

Efectele adverse sunt rare si de intensitate minora: echimoze, mici umflaturi sau inrosire la locul injectarii care dispar in cateva ore.

Toxina botulinica mai este folosita cu rezultate foarte bune la tratarea hiperhidrozei axilare (transpiratie excesiva). Se poate reduce astfel transpiratia in zona axilara cu aproximativ 80% timp de 9-12 luni. Glandele sudoripare raman active pe restul suprafetei corpului, deci aceasta procedura nu are nici o influenta negativa asupra starii de sanatate. In schimb, sunt foarte benefice pentru persoanele care sufera de hipersudoratie acest proces neputand fi controlat deoarece glandele sudoripare din zona axilara sunt guvernate de Sistemul Nervos Vegetativ. Iar injectiile cu toxina botulinica vor bloca terminatiile nervoase care controleaza aceste glande sudoripare apocrine. Injectiile se fac intra-dermic, cu anestezic local, deci nu este o procedura neplacuta.

Produsul pe care il folosim este Dysport,cel mai agreat produs la ora actuala atat in Europa cat si in America dovedindu-se a avea actiunea cea mai stabila in timp si fiind cel mai bine tolerat de pacienti.

Contacteaza-ne acum!
Injectii cu acid hialuronic

injectii-cu-acid-hialuronic Acidul hialuronic este un polizaharid natural care intra in constitutia dermului, contribuind major la starea de hidratarea a pielii datorita capacitatii sale de a retine apa, el putand lega o cantitate de apa de 1,000 ori greutatea sa moleculara. Dupa varsta de 25 de ani, sinteza sa scade cu un procent in fiecare an, aceasta scadere accentuandu-se dupa 40 de ani. Acest deficit de acid hialuronic lasat necompensat va duce la deshidratarea pielii, pierderea volumului si scaderea elasticitatii. Acidul hialuronic inconjoara fibrele de colagen si elastina contribuind la nutritia acestora iar deficitul de acid hialuronic va influenta negativ si reteaua de colagen si elastina care oricum scade cu varsta. Deshidratarea rezultata prin lipsa de acid hialuronic inhiba enzimele din tegument care catalizeaza reactiile biochimice de la acest nivel. Astfel, inlocuirea acidului hialuronic pe care pielea nu il mai poate produce devine o chestiune de mentinere a sanatatii nu doar a frumusetii.

In functie de concentratia de acid hialuronic si de gradul de stabilizare al acestuia, produsele care contin acest acid se impart in fillere si skin boosters.

“Filler” este un produs utilizat la “umplere” avand o concentratie mare de acid hialuronic care este stabilizat pt a rezista mai multe luni  pana la un an jumate.

Injectiile cu acid hialuronic tip filler se pot utiliza pentru:

 • umplerea si atenuarea cearcanelor
 • augumentarea pometilor
 • marirea de volum a buzelor sau corectarea asimetriilor acestora
 • umplerea santurilor nasogeniene

Pentru fiecare zona anatomica dintre cele enumerate mai sus exista un produs special adaptat necesitatilor zonei respective. De exemplu, produsul pentru pometi este mult mai vascos si cu mare capacitate de umplere si lifting. Produsul pt cearcane este fluid pentru a nu fi vizibil sub piele. Produsul pentru buze este elastic pentru a se integra in tesuturile speciale ale buzelor si a da un aspect cat mai natural.

Remanenta in tesut depinde de calitatea produsului, starea de hidratare si calitatea pielii, capacitatea organismului de a-l metaboliza.

“Skin Booster” este un produs elastic si fluid realizat pt a fi injectat uniform pe toata fata, gat, decolteu, dosul mainilor. Efectul sau principal este de hidratare profunda ceea ce va duce la reactivarea tuturor proceselor metabolice din piele. Aceasta revitalizare a fiziologiei tegumentului se va reflecta prin imbunatatirea aspectului si cresterea tonusului si a elasticitatii. Are si o mica proprietate de umplere si lifting dar mai redusa decat a produselor de tip “filler”.”Skin Booster” a fost creat pentru improspatarea aspectului prin biorevitalizarea tegumentului. Acest tip de tratament se poate repeta la sase luni.

Reactiile adverse la injectare de acid hialuronic sunt minime si rare fiind un produs apropiat de cel din structura pielii: mici echimoze, reactii inflamatorii care pot dura maxim 2-3 saptamani si pentru care comunicati cu medicul dermatolog care le poate trata.

Produsele pe care le folosim sunt Restylane si Emervel produse de firma Galderma.Restylane este primul produs cu acid hialuronic acreditat,este sustinut de cele mai multe studii clinice,are cea mai lunga perioada de cand este folosit si cea mai mare arie geografica in care este utilizat.S-a dovedit a fi produsul cu cea mai mare puritate si cele mai putine reactii adverse.Emervel este produs de aceeasi firma Galderma dar este un produs cu o structura mai elastica si o consistenta mai fina creat pt pielea mai subtire si mai fragila cum este in general pielea persoanelor mature.

 

Contacteaza-ne acum!
Peeling chimic

peeling-chimic Reprezinta o exfoliere a pielii sub actiunea unor substante cu pH acid, aplicate pe piele in concentratii si timpi foarte bine controlati.

Gradul de afectare al tegumentului poate fi superficial, determinand o exfoliere usoara, mediu sau profund, determinand o exfoliere abundenta.

Gradul de intensitate al peeling-ului este foarte bine controlat de medicul dermatolog si se stabileste de comun acord cu pacientul in functie de problema tenului, dar si de viata sa sociala si de posibilitatea sa de a se retrage cateva zile. Indicatiile peeling-ului sunt multiple:

 • acnee activa
 • cicatrici postacneice
 • defecte de hiperpigmentare
 • ten hiperseboreic, pori dilatati
 • ten matur pentru diminuarea ridurilor, cresterea tonusului si elasticitatii, stimularea regenerarii celulare.
 • ten uscat deoarece in urma exfolierii va creste gradul de penetrare al produselor si astfel se va  asigura oo mai buna hidratare si nutritie.

Substantele cu care se poate realiza peeling-ul chimic sunt variate, iar medicul le alege in functie de problema pacientului si de profunzimea pe care dorim sa o realizam:

 • Alfa Hidroxi Acizi (AHA) cel mai utilizat fiind acidul glicolic
 • Beta Hidroxi Acid (BHA)
 • Acid Tricloracetic TCA in conc de 10-15-20-25 %
 • Fitopeeling ( Easy Phytic) un peeling obtinut din extrase de plante cu pH acid; se obtine o exfoliere mai usoara pentru persoanele care nu se pot retrage din viata sociala.

Ingrijirile post-peeling sunt stabilite de medic si trebuiesc respectate cu mare atentie. Fiecare pacient va primi informatiile legate de ingrijirea la domiciliu inclusiv in scris.Perioada optima de realizare este intre lunile octombrie-aprilie.

Inafara de diminuarea inestetismului pentru care vine pacientul, peeling-ul mai are un mare beneficiu, si anume stimularea regenerarii celulare. Din acest motiv este o procedura demna de luat in seama de orice persoana trecuta de 40 de ani care doreste sa urmeze un program anti-aging.

Indiferent de problema care se trateaza cu ajutorul peeling-ului chimic acesta trebuie precedat cu o zi inainte de un tratament de pregatire pre-peeling iar la 7 zile dupa peeling trebuie obligatoriu realizat un alt tratament cosmetic de curatare,hidratare si exfoliere a pielii afectate.Eficienta acestei proceduri este crescuta daca este insotit de tratamente faciale complementare care tintesc rezolvarea acelorasi probleme.

Contacteaza-ne acum!
Machiaj semipermanent

machiaj-semipermanent-3 Machiajul semipermanent sau dermopigmentarea reprezinta implantarea in derm a unor pigmenti cu ajutorul unor ace sterile, de unica folosinta. Se poate utiliza pentru: camuflarea cicatricilor, reconstructia mamelonului dupa mastectomie, colorarea defectelor de pigmentare, ca de exemplu in vitiligo.

In cosmetica este folosit pentru:

 • accentuarea spracenelor
 • corectarea formei sprancenelor
 • sublinierea conturului buzelor si augumentarea volumetrica a acestora
 • corectia formei buzelor asimetrice
 • relizare unei linii fine la baza genelor dand impresia ca sunt foarte dese
 • realizarea unui tatuaj asemanator unui eyeliner ce poate corecta forma ochiului.

Procedura este contraindicata persoanelor cu boli autoimune, multiple alergii, herpes activ, infectii sau afectiuni dermatologice la locul tatuajului.

In centrul nostru medical aplicam criopigmentareea, aceasta metoda foloseste frigul electronic stabilit la + 5 grade C cu rol de a anestezia zona respectiva, de a reduce inflamatia si de a grabi vindecarea. Oricum se foloseste anestezie locala prin aplicarea unei crème cu lidocaina.

Aceasta metoda are un mare impact vizual, realizarea unui tatuaj de calitate va imbunatatii imediat aspectul.

Veti putea fi frumoase la orice ora a zilei fara a mai fi nevoie de machiaj, iar doamele care iubesc sportul il vor putea practica fara grija!

Contacteaza-ne acum!
Terapia cu plasma imbogatita cu trombocite PRP- Plasmolifting

Este o terapie de biorevitalizare care foloseste resursele proprii ale organismului si anume plasma imbogatita cu trombocite. PRP stimuleaza mecanismele proprii de intinerire, reparare si vindecare ale pielii. Se recolteaza aproximativ 20 ml din sangele pacientului in eprubete speciale care contin un substrat imbogatit cu vitamine si aminoacizi adaptat acestei proceduri. Apoi se centrifugheaza separandu-se plasma imbogatita cu trombocite. In urma centrifugarii acestea se activeaza si exprima diversi factori de crestere: epidermal, vascular, al fibroblastilor,toti acesti factori contribuind la regenerarea epidermului si dermului.

Plasma se injecteaza in cantitati mici in zonele care au nevoie de imbunatatire a calitatii pielii: fata, gat, decolteu, dosul mainilor, scalp – ca tratament al alopeciei).

Efectele procedurii in dermato-cosmetica:

 • reducerea ridurilor de expresie si a fotoimbatranirii
 • diminuarea defectelor de pigmentare
 • tratament acnee activa
 • reducerea cearcanelor
 • cresterea elasticitatii si tonusului cutanat
 • atenuarea cicatricilor postacnee (foarte eficient in combinatii cu Demapen).

Procedura este foarte eficienta si in trichologie avand drept efecte:

 • reducerea caderii parului
 • intarirea foliculilor pilosi
 • sporirea diametrului si densitatii parului
 • redarea elasticitatii si stralucirii parului.

Se realizeaza 4-6 sedinte la o distanta de 7-10 zile si apoi o sedinta de intretinere la 6 luni sau o terapie pe an.

Pacientul isi foloseste astfel propriile celule si proprii factori de crestere pt stimularea regenerarii pielii. Din acest motiv reactiile adverse sunt strict locale: mici edeme si vanatai, dar dispar foarte repede pielea fiind sprijinita in procesul de refacere de propria plasma imbogatita cu factorii de crestere .

Contacteaza-ne acum!
Microneedeling

Se realizeaza cu ajutorul unui dispozitiv care are un capat steril dotat cu 9-12 ace foarte subtiri. Acestea penetreaza pielea si in acelasi timp dispozitivul vibreaza pentru a atenua senzatia de durere (oricum procedura se realizeaza cu anestezie locala). Acele patrunzand in piele creaza micro-canalicule cauzand o micro-trauma. Aceasta stimuleaza reactia de vindecare si raspunsul imunologic al pielii, ceea ce duce la sinteza de colagen nou si sanatos. Aceste micro-canalicule pot servi si la cresterea penetrarii unor produse.

Se foloseste pentru tratarea locala a:

 • ridurilor
 • cicatricilor post-acnee, post-chirurgicale sau post-traumatice
 • vergeturilor
 • petelor de pigmentare

Se poate folosi singura sau in combinatie cu PRP. Este o metoda care se bazeaza tot pe stimularea resusrselor proprii ale organismului, prin mobilizarea mecanismelor sale de vindecare si aparare.

Contacteaza-ne acum!
Fire bioresorbabile

Tehnica estetica de lifting folosind fire bioresorbabile de polidioxanona care se introduc in piele cu ajutorul unor ace foarte subtiri, sterile sau si mai putin traumatic, cu ajutorul unor canule. Aceste fire au un efect imediat de lifting, iar in urmatoarele luni au efect de biorevitalizare la nivelul pielii prin stimularea sintezei de colagen si elastina. Sub actiunea enzimelor din piele, polidioxanona se descompune in dioxid de carbon si apa. Aceasta degradare incepe la 6 saptamani de la introducere si este completa la 10-12 luni, dar ramane efectul de stimulare al retelei de colagen dat de introducerea firelor.

Exista fire mai fine si subtiri care se folosesc pentru zonele sensibile si cu pielea mai subtire: zona perioculara, lifitng al sprancenelor, ridurile radiare din jurul gurii. Pentru liftingul obrajilor, diminuarea ridurilor nasolabiale, refacerea conturului facial exista fire mai puternice, care au si “dintisori” de ancorare provocand un efect de “ridicare” mult mai accentuat. Polidioxanona folosita la fabricarea firelor este un material care nu provoaca alergii sau alte efecte nedorite, mai ales ca in interval de cateva luni se dizolva complet, ramanand in schimb un efect pronuntat de stimulare a dermului.

Indicatiile procedurii:

 1. Scaderea tonusului si elasticitatii pielii; riduri
 2. Corectarea pometilor cazuti, a barbiei duble, repararea conturului facial.

Contraindicatii:

 1. Graviditate si alaptare
 2. Fillere permanente in aria de tratat
 3. Boli oncologice
 4. Tendinta de a forma cicatrici cheloide
 5. Tulburari de coagulare

Efecte secundare: usoara roseata, edeme, senzatii de mancarime, dar dispar in 3 zile. In perioada de recuperare se evita sauna, solarul si expunerea la soare.

Contacteaza-ne acum!
FaceLift Pro HIFU-High Intensity Focused Ultrasound Foloseste o tehnologie avansata si eficienta de lifting facial nechirurgical cu ajutorul ultrasunetelor de frecventa joasa cuprinsa intre 4-10 MHz, dar cu nivele inalte de energie, care se propaga sub forma de vibratii la nivel celular. Aceste vibratii celulare vor duce la producerea de caldura puternica, ce va stimula fibroblastii, celulele dermice care sintetizeaza colagenul, elastina si acidul hialuronic, dar va produce si denaturarea fibrelor de colagen, ce va stimula mecanismele de regenerare ale pielii si va creste si mai mult sinteza de colagen. Este o procedura cu efect instant de lifting, dar si efect pe termen lung, rezultatul fiind mai accentuat la 3 si respectiv 6 luni.

strong>Indicatii

 • Lifting al fetei si gatului
 • Lifting al sprancenelor si pleoapelor
 • Estomparea ridurilor
 • Imbunatatirea fermitatii in zonele cu piele laxa: coate, genunchi, partea interna coapse, partea interna brate, abdomen
 • In general se recomanda o singura sedinta, care se repeta anual, insa in functie de starea pacientului se pot efectua si 2 sedinte la interval de 6 luni. Nu necesita recuperare post-procedura, iar senzatia de disconfort este minima.

  Foarte important: aceasta procedura a fost aprobata de FDA in anul 2009 ca procedura de lifting a sprancenelor(obtinut prin tratarea intregii fete), in anul 2012 ca procedura de lifting submandibular si in anul 2014 ca procedura pentru tratarea decolteului.

  Contraindicatii

 • rani sau leziuni
 • implanturi metalice(exceptand cele dentare)
 • gravide/care alapteaza
 • tromboza
 • boli hemoragice
 • pacemaker
 • epilepsie