Acidul hialuronic este un polizaharid natural care intra in constitutia dermului, contribuind major la starea de hidratarea a pielii datorita capacitatii sale de a retine apa, el putand lega o cantitate de apa de 1.000 ori greutatea sa moleculara. Dupa varsta de 25 de ani, sinteza sa scade cu un procent in fiecare an, aceasta scadere accentuandu-se dupa 40 de ani. Acest deficit de acid hialuronic lasat necompensat va duce la deshidratarea pielii, pierderea volumului si scaderea elasticitatii. Acidul hialuronic inconjoara fibrele de colagen si elastina contribuind la nutritia acestora, iar deficitul de acid hialuronic va influenta negativ si reteaua de colagen si elastina care oricum scade cu varsta.

Deshidratarea rezultata prin lipsa de acid hialuronic inhiba enzimele din tegument care catalizeaza reactiile biochimice de la acest nivel.

Astfel, inlocuirea acidului hialuronic pe care pielea nu il mai poate produce devine o chestiune de mentinere a sanatatii, nu doar a frumusetii. In functie de concentratia de acid hialuronic si de gradul de stabilizare al acestuia, produsele care contin acest acid se impart in fillere si skin boosters.

Acid hialuronic tip Filler

“Filler” este un produs utilizat la “umplere” avand o concentratie mare de acid hialuronic stabilizat pentru a rezista mai multe luni, chiar pana la un an si jumatate.

Injectiile cu acid hialuronic tip filler se pot utiliza pentru:

  • umplerea si atenuarea cearcanelor
  • augumentarea pometilor
  • marirea de volum a buzelor sau corectarea asimetriilor acestora
  • umplerea santurilor nasogeniene

Pentru fiecare zona anatomica, dintre cele enumerate mai sus, exista un produs special adaptat necesitatilor. De exemplu, produsul pentru pometi este mult mai vascos si cu mare capacitate de umplere si lifting. Produsul pentru cearcane este fluid, pentru a nu fi vizibil sub piele. Produsul pentru buze este elastic pentru a se integra in tesuturile speciale ale buzelor si a da un aspect cat mai natural.
Remanenta in tesut depinde de calitatea produsului, starea de hidratare si calitatea pielii, capacitatea organismului de a-l metaboliza.

Acid Hialuronic Skin Booster

“Skin Booster” este un produs elastic si fluid, realizat pentru a fi injectat uniform pe toata fata, gat, decolteu si dosul mainilor. Efectul sau principal este de hidratare profunda, ceea ce va duce la reactivarea tuturor proceselor metabolice din piele. Aceasta revitalizare a fiziologiei tegumentului se va reflecta prin imbunatatirea aspectului si cresterea tonusului si a elasticitatii. Are si o mica proprietate de umplere si lifting, dar mai redusa decat a produselor de tip “filler”.

”Skin Booster” a fost creat pentru improspatarea aspectului prin biorevitalizarea tegumentului. Acest tip de tratament se poate repeta la 6 luni. Reactiile adverse la injectare de acid hialuronic sunt minime si rare, fiind un produs apropiat de cel din structura pielii: mici echimoze, reactii inflamatorii care pot dura maxim 2-3 saptamani si pentru care comunicati cu medicul dermatolog care le poate trata.

Produsele pe care le folosim sunt Restylane si Emervel produse de firma Galderma.

Restylane este primul produs cu acid hialuronic acreditat, este sustinut de cele mai multe studii clinice, are cea mai lunga perioada de cand este folosit si cea mai mare arie geografica in care este utilizat. S-a dovedit a fi produsul cu cea mai mare puritate si cele mai putine reactii adverse.

Emervel este produs de aceeasi firma Galderma, dar este un produs cu o structura mai elastica si o consistenta mai fina creat pentru pielea mai subtire si mai fragila, cum este in general pielea persoanelor mature.

Lasa un comentariu