In esenta, vorbim despre microinjectii cu acid hialuronic cu structura similara celui din piele, imbogatit cu ingredienti de biorevitalizare: vitamine, aminoacizi, antioxidanti, substante vasotrofice, precursori ai colagenului si elastinei, enzime care ajuta la desfasurarea reactiilor biochimice din piele. Acest amestec complex de substante benefice pielii se personalizeaza in functie de necesitatile fiecarui pacient, cu efect predominant de hidratare profunda, pentru imbunatatirea tonusului si elasticitatii, pentru cresterea regenerarii celulare, cu efect de tratare a defectelor de hiperpigmentare.

Fiolele cu acid hialuronic sunt premixate cu ingredienti in functie de tratamentul potrivit pacientului.Exista fiole adaptate tenurilor deshidratate, pentru estomparea si prevenirea defectelor de pigmentare, pentru ten cu tonusul scazut si pentru ten care a fost expus excesiv la soare.
Este foarte potrivit pentru persoanele cu ten uscat sau matur care au pe suprafata pielii o ratea de riduri fine. Acestea pot fi tratate si mai bine daca sedintele de mezoterapie sunt precedate de un peeling chimic.

Aceasta metoda poate folosita si ca metoda de preventie sau de mentinere a calitatilor pielii, nu doar in scop de corectare. De exemplu, se poate face un tratament inainte de concediul de vara pentru a evita deshidratarea pielii in urma expunerii la soare si pentru a-i furniza pielii antioxidantii necesari sa neutralizeze radicalii liberi pe care ii produce actiunea radiatiilor ultraviolete. Sau pentru prevenirea aparitiei defectelor de hiperpigmentare.

Mezoterapia se poate face in orice sezon, iar contraindicatiile procedurii sunt foarte putine: boli autoimune sau alergii la unul dintre componentii amestecului de substante bio-revitalizante, dar compozitia se poate adapta prin evitarea compusului alergogen.

Este o metoda pe care o recomand frecvent, fiind ca o “mana de ajutor” pe care noi o dam tenului nostru pentru a se proteja cu bine de toti factorii de agresiune din mediul extern si intern. Se poate efectua pe fata, gat si decolteu.

Cel mai bine este sa se efctueze in terapie, adica un ciclu de 4-6 sedinte distantate la 2 saptamani, urmate de o sedinta de intretinere la 6-8 saptamani.

Pentru doamnele trecute de 45 de ani se poate realiza o sedinta lunar la sfarsitul tratamentului cosmetic.

Se realizeaza cu ajutorul unui pistol special care atenueaza mult orice disconfort, neexistand practic senzatie de durere.

Mezoterapia efectuata in zona perioculara trateaza ridurile, cearcanele, pleoapele cazute, dar se folosesc fiole special create pentru necesitatile acestei zone, in care sunt mai concentrati polifenolii cu rol vasotrofic pe circulatia perioculara. In aceasta zona mezoterapia se realizeaza cu seringa si este precedata de aplicarea unui anestezic.

Efectele adverse ale procedurii sunt minime si de durata foarte scurta: usoare echimoze, mici papule sau zone edematiate care dispar in cateva ore.

Fiolele folosite in cursul procedurii sunt special create pentru injectarea in derm prin mezoterapie si sustinute de studii clinice.

Lasa un comentariu