Sa vorbim despre… creme cu SPF | Situatii neasteptate in care pot fi utile

cum sa utilizezi crema cu spf

Discutia despre creme cu SPF nu e niciodata epuizata, asa ca vom gasi intotdeauna noutati si detalii extrem de interesante de prezentat. Am doua motive sa deschid discutia despre cum sa ne protejam impotriva actiunii daunatoare a razelor UV. Asa ca ia-ti crema langa tine, caci cu siguranta vei vrea sa o aplici dupa ce termini de citit acest articol.

Primul motiv, poate cel mai important, este convingerea ca vom depasi cu bine aceasta perioada si ne vom relua viata normala, chiar daca multe s-au schimbat intre timp. Asta tinand cont de lectiile si noile reguli pe care am fost nevoiti sa le asimilam.

creme cu spf

Intr-o oarecare masura, am revenit la viata noastra normala, cu activitatile in aer liber si da, cu vacante la soare. Trebuie sa fim pregatiti sa ne pastram sanatatea si frumusetea pielii. Sa nu uitam sa aplicam pasii de ingrijire, de prea multa fericire!

Avem nevoie de creme cu SPF si in fata laptopului

Al doilea motiv este acela ca statul in casa, anul trecut si in ultimele luni, vine cu timpul indelungat pe care suntem nevoiti sa il petrecem in fata computrelor. Stiati ca lumina albastra emisa de ecrane are efecte daunatoare asupra pielii? Cu cat stam mai mult in fata monitoarelor, cu atat se cumuleaza efectele nocive ale luminii albastre.

crema spf la laptop

Stim deja ca este indicat sa folosim creme cu SPF zilnic. Uzul lor nu trebuie sa fie limitat doar la vacantele petrecute la soare. Aceasta integrare a factorului de protectie in rutina zilnica de ingrijire este cauzata de incidenta tot mai crescuta a cancerelor de piele.

Pentru a contracara efectul daunator al UVA si UVB asupra ADN-ului celular, s-au creat creme cu SPF tot mai mare.

Insa, folosirea pe scara larga a ridicat si intrebari privind siguranta lor.

Siguranta cremelor cu SPF

Studiile prezentate catre FDA din SUA arata ca ecranele chimice (avobenzone, oxybenzone, octocrylene si ecamsule) pot avea o rata de absorbtie peste pragurile admise anterior. Efectele clinice trebuie studiate in continuare. Alternativele sigure ale ecranelor chimice sunt ecranele fizice, reprezentate de dioxid de titan, oxid de zinc si oxid de fier. Acestea se aseaza pe suprafata pielii, reflectand radiatiile ultraviolte si nu sunt deloc absorbite in circuitul sangvin.

In plus, si astfel revin la motivul numarul doi, aceleasi ecrane fizice s-au dovedit a ne proteja si de efectele negative ale luminii albastre. O protectie buna fata de lumina albastra este data si de antioxidantii din creme si seruri, produse pe care le putem folosi si in casa.

SPF ecran laptop

Daca vi se pare prea greu sa includeti creme cu SPF in rutina zilnica, atunci va sfatuiesc sa aplicati creme si seruri cu vit A, E, C si antioxidanti. Acestia vor neutraliza radicalii liberi produsi de lumina albastra cand penetreaza tegumentul si vor preveni consecintele negative alea acesteia. Ma refer la degradarea colagenului si elastinei, defectele de pigmentare sau cresterea starii de inflamatie. Daca esti pasionata de cosmetica, poti realiza chiar tu tratamente, inscriindu-te la cursul complet al Scolii de Cosmetica dr. Manuela Ravescu.

Cremele cu SPF de calitate au ecrane fizice de protectie, impachetate in antioxidanti si vitamine si insotite de ingrediente de hidratare. Astfel, o crema buna acopera toata gama de necesitati ale pielii. In acelasi timp, este usor suportata de piele. Pentru noi, folosirea ei nu este doar o obligatie, ci devine un obicei placut.

Noutati

Ai intrebari?

Ne poti contacta prin telefon sau lasa-ne un mesaj pe mail sau pe social media