Blog de Healthy Beauty

Santuri nasolabiale: de ce apar si cum le putem preveni | Optiuni de tratament

Santurile nasolabiale sunt acele santuri care merg oblic de la aripa laterala a nasului catre colturile gurii. Cu exceptia bebelusilor, ele sunt prezente la absolut toata lumea. Bineinteles, sunt superficiale si mai putin vizibile la persoanele mai tinere. De ce se accentueaza si in ce masura putem preveni acest proces, dar si care sunt tratamentele la care te poti gandi cand vine vorba despre aceasta zona, explicam in acest articol.

Citeste mai mult

Ten cu defecte de pigmentare. Cele mai bune solutii.

Odata cu trecerea timpului, pielea noastra incepe sa imbatraneasca si sa isi piarda proprietatile. Atat factorii externi, cat si cei interni duc la aparitia unor semne inestetice, precum defectele de pigmentare. Acestea se manifesta prin pete mai deschise sau mai inchise la culoare, in functie de scaderea sau cresterea cantitatii de pigment. Orice problema are si o rezolvare dermatologica. Cum apar aceste pete, dar si ce ar putea insemna un tratament pentru defecte de pigmentare, aflam in acest articol.

Citeste mai mult

Sa vorbim despre hiperhidroza sau transpiratia excesiva: cand avem nevoie de medic

Hiperhidroza reprezinta transpiratie excesiva care nu este neaparat corelata cu temperatura exterioara sau efortul fizic. Acest exces de transpiratie poate fi foarte neplacut pentru pacient, chiar cu urmari asupra activitatilor zilnice si cu anxietate sociala. Din fericire, pentru transpiratie excesiva, exista tratament. In acest articol, discutam despre simptome, complicatii si tratament adecvat in caz de hiperhidroza.

Citeste mai mult

Neck Skincare Marathon: rutina de ingrijire a gatului si a decolteului

Gatul si decolteul sunt parti ale corpului nostru care ne confera atat de multa frumusete, dar mai ales eleganta si feminitate. Totusi, ingrijirea gatului si decolteului nu este atat de atenta precum cea a fetei. Povestim, in materialul urmator, despre rutina de ingrijire a gatului si decolteului, dar si despre tratamentele la care putem apela pentru a le reda frumusetea si a o mentine.

Citeste mai mult

Efectele surpriza ale cremei cu SPF I Poate da timpul inapoi

Pentru ca poate parea ca insist cu folosirea cremei cu factor de protectie solara, va mai dau un motiv. In afara de cel evident si cunoscut al mentinerii sanatatii pielii, poate diminua semnificativ fotoimbatranirea instalata! Nu va asteptati la asta, insa s-a demonstrat stiintific ca asa este. Un studiu publicat in revista Dermatologic Surgery demonstreaza ca crema cu SPF nu ofera doar protectie, dar si diminueaza semnele de fotoaging. Adica ridurile si hiperpigmentarea. Detaliem in cele ce urmeaza efectele cremei cu SPF.

Citeste mai mult

Factorii de crestere in produsele cosmetice

Factorii de crestere in produsele cosmetice sunt proteine care regleaza activitatile celulare: crestere, proliferare si diferentiere. Acestia joaca un rol esential in mentinerea structurii si functiei tegumentului sanatos. Ei sunt secretati de toate tipurile de celule din piele: keratinocite, fibroblasti, melanocite. Desi factorii de crestere au fost descoperiti in anul 1950 (omul de stiinta care i-a descoperit a luat premiul Nobel), nu a fost clar cum actioneaza si cat sunt de eficienti. In ultimii ani s-a considerat ca informatiile stranse sunt suficiente si favorabile pentru a fi folositi in formularea produselor anti-aging.

Citeste mai mult

Tratamente estetice realizate cu ajutorul tehnologiei cu plasma

Cand vorbim de plasma, in acest caz, ne referim la cea de-a patra stare de agregare a materiei. Mai exact, plasma este un gaz partial sau total ionizat, constituit dintr-un amestec complex de ioni pozitivi, ioni negativi, protoni, electroni si particule neutre (atomi sau molecule). Acest gaz ionizat este neutru din punct de vedere electric si este un bun conductor de electricitate. Detalii despre ce inseamna tehnologia cu plasma in tratamentele estetice, va dau in urmatoarele randuri.

Citeste mai mult