Viziunea mea de Healthy Beauty

Toata activitatea mea medicala converge inspre realizarea “frumusetii prin sanatate”. Este tot ce am gandit, muncit, explicat pe indelete, creat in toti anii de medicina estetica si nu numai. Spun nu numai pentru ca ceea ce eu am invatat, experienta mea profesionala, am transmis-o si elevelor mele de la cursurile de cosmetica din cadrul Scolii Beauty One, despre care poti afla mai multe de aici.

Anul acesta a venit dorinta de a concretiza ca brand „frumusetea prin sanatate”, mai exact Healthy Beauty. Va intrebati, pe buna dreptate, de ce in limba engleza. Datorita exprimarii succinte, dar si universalitatii sale. Am multe paciente care vin din afara tarii, multe persoane din strainatate cu care comunicam pe canalele media si eleve ale scolii, care vin din afara tarii.
Respect si incurajez dorinta tuturor de a arata cat mai bine, dar intotdeauna in directia unei frumuseti naturale, in care sa se regaseasca personalitatea si unicitatea fiecaruia dintre noi. Am inteles de mult timp ca rezultatele durabile si de calitate se obtin doar cu munca perseverenta si treptat – atat din partea medicului, cat si a pacientului, si avand ca reper primordial particularitatile fiecaruia dintre noi.

Ce incerc eu si cu bucurie reusesc in majoritatea covarsitoare a cazurilor? Sa corectez intai disfunctionalitatile tegumentului si sa stimulez activitatea celulara in toate straturile pielii. Intind tegumentului o mana de ajutor pentru a-l ajuta sa treaca peste momentele mai grele. Eu si pacientul meu constatam ca imbunatatirea functionalitatii si reglarea proceselor de sinteza aduc si o imbunatatire semnificatica a aspectului. Combin proceduri adaptate particularitatilor fiecarui pacient pe care, daca este cazul, le pot modifica pana la obtinerea rezultatului dorit, inclusiv cel estetic. Imi doresc acest tip de frumusete: sanatoasa, naturala si de durata. Bineinteles ca realizam si corectii oriunde sunt inestetisme, asimetrii, deficite de volum, alterari ale conturului facial, dar apoi lucrez impreuna cu pacientii la sanatatea pielii.

M-am gandit mult ce da impresia de tinerete, si am inteles ca impactul pozitiv asupra vederii este dat de vitalitatea pielii, starea de hidratare si nutritie, o buna vascularizare si oxigenare, rezistenta la factorii de mediu agresivi. Avand un astfel de ten, poate nici nu se mai observa micile riduri aparute in timp, dar nicio grija, le putem corecta si pe acelea.
Inspre aceasta frumusete sanatoasa am tins eu in toti acesti ani! La inceput, poate nici nu am constientizat in totalitate. Am incercat sa satisfac dorinta pacientilor de a arata mai bine, dar in acelasi timp realizam actul medical cu onestitate si corectitudine.

Am constatat ca o schema de terapie corecta, prin care i se ofera pacientului exact ceea ce are nevoie si ceea ce spune o indicatie corecta, si nu ce este la moda, duce la infrumusetare si la imbunatatirea semnificativa a functionalitatii pielii. Practic, aducem fiziologia sa la mult ravnitele niveluri din tinerete. Atunci, am inceput tot mai mult sa lucrez in directia revigorarii si insanatosirii tegumentului. Apoi, a venit momentul in care am constientizat perfect ca acesta este secretul frumusetii.

Intotdeauna sanatatea va aduce cu sine frumusetea mult dorita! Pentru asta, am nevoie din partea pacientilor de rabdare si consecventa. Sa inteleaga ca nu exista miracole estetice, orice rezultat rapid se spulbera rapid si aduce cu sine fatete neplacute, care poate nu sunt indeajuns cunoscute. Dupa interventii chirurgicale, fie ele si spectaculoase, pielea va avea nevoie de ingrijiri mai atente si mai complexe.
Cu fiecare zi, sunt tot mai convinsa ca frumusetea se obtine muncind pentru ea in fiecare zi. Cum? Prin ingrijiri la domiciliu indicate de specialist, vizite lunare la cabinetul de cosmetica, vizite regulate la dermatolog dupa programul de ingrijiri agreat impreuna.

Este o munca placuta, ingrijire, rasfat, recompensa pe care ni le acordam. La final, sigur ne asteapta satisfactia muncii implinite – un chip luminos, neted, curat si frumos, care seamana cu noi insine, si nu cu standardele impuse de trenduri sau de dorintele altora.

Nu trebuie sa-ti doresti sa fii ca altcineva, ci trebuie sa iti doresti sa fii sanatos si frumos in pielea ta, frumos in felul tau, care este unic. Sper sa pornim impreuna pe acest drum captivant, plin de noutati si lucruri interesante.

Va doresc sa fiti sanatosi si frumosi!
Sa fim cu totii Healthy Beauty!

Noutati

Ai intrebari?

Ne poti contacta prin telefon sau lasa-ne un mesaj pe mail sau pe social media