Pacientul in medicina estetica

perie electrica pentru fata

Am tot vorbit pana acum despre proceduri, indicatii si reactii adverse, insa niciodata despre atitudinea unui pacient in medicina estetica. Am observat, in ultima perioada, o evolutie seminificativa in acest sens. Sunt schimbari care sunt benefice pentru pacient, dar si pentru medic, pentru ca ne ajuta sa fim mai eficienti. Putem, astfel, aplica secventa de tratamente care i se potriveste cel mai bine pacientului, in acordul acestuia.

Iata ce am observat eu la pacientii mei si ma ajuta sa comunic mai bine cu ei si sa fiu extrem de multumita ca suntem ,,pe aceeasi lungime de unda”!

Mai multi pacienti tineri

Isi doresc sa isi mentina frumusetea si prospetimea tenului fara a astepta sa apara “primele riduri”, pete sau cuperoza. Inteleg si sunt de acord sa adere la un program de durata, in care combin procedurile in functie de necesitatile lor. Vin cu bucurie la mine pentru ca stiu ca fac un lucru bun pentru ei, cu impact pozitiv. In primul rand, asupra sanatatii tenului si apoi asupra aspectului lor in viitor. Au inteles importanta si eficienta preventiei si cat le va simplifica viata la anii maturitatii.

Aspect natural

Daca este vorba de corectii, pacientii isi doresc ca acestea sa fie cat mai in armonie cu figura lor. Fug de transformarile care ii aduc aproape de prototipurile si standardele de frumusete artificiala. Daca este vorba de un tratament anti-aging, sunt de acord ca este de durata, ca rejuvenarea este globala, nu doar adresata unui inestetism. Accepta ca cel mai bine este sa apelam la o combinatie de proceduri si produse. Cate putin din fiecare, exact cat are nevoie pacientul in medicna estetica pentru a suplini ceea ce s-a pierdut cu anii.

Cer parerea specialistului

Asteapta parerea mea si sunt foarte complianti la tratamentele prescrise. Inainte, mi se intampla frecvent sa vina pacientul fixat pe o procedura. Trebuia sa duc munca de lamurire pentru a-l convinge ca nu este ceea ce are nevoie. Acum, imi spune ce il deranjeaza, imi asculta atent parerea si urmeaza constiincios planul de tratament. Iar asteptarea are rezultatele dorite.

Vin la tratament in urma recomandarilor

Majoritatea covarsitoare a pacientilor vine pentru ca a vazut pe cineva cunoscut care arata tot mai bine. Isi doresc sa vina la sigur, nu se mai duc dupa promisiuni de miracole de frumusete sau dupa pachete standard. Incep tratamentele din timp si se duc la medicul care le inspira incredere si cu care se simt confortabil.

Respecta indicatiile post-procedura

Ca pacient in medicina estetica, este foarte atent cu respectarea indicatiilor si la cea mai mica nelamurire ma contacteaza, ceea ce este foarte bine. Decat sa improvizeze in ritualul de ingrijire, prefer sa repet indicatiile.

Cu asa pacienti, viitorul este frumos, ca si ei, iar eu le doresc sa fie sanatosi, cat mai informati si sa se mentina cat mai frumosi!

Noutati

Ai intrebari?

Ne poti contacta prin telefon sau lasa-ne un mesaj pe mail sau pe social media