Beneficiile microneedling-ului: reale sau imaginare

Mii de mici intepaturi la nivelul epidermului. Hmmm, poate nu suna prea atractiv, dar de fapt este unul dintre cele mai bune lucruri care se pot intampla tenului tau. Microneedling este procedura prin care microace sterile penetreaza tegumentul si suprafata sa. Microleziunile provocate cu ajutorul acestor ace stimuleaza raspunsul natural de vindecare, determinand cresterea diviziunii celulare si a sintezei de colagen si elastina. De fapt, procedura de microneedling mai este denumita si terapia de inductie de colagen. Haideti sa vedem astazi care sunt, in realitate, beneficiile microneedling-ului.

Cum actioneaza microneedling-ul

Modul de actiune al microneedlingului este similar cu cel al procedurilor cu laser. Insa, pentru a provoca in mod controlat microtraumatisme la nivelul pielii, in loc de caldura se foloseste agentul mecanic.

Beneficiile microneedling-ului

  • Reduce ridurile. Datorita abilitatii sale de a stimula generarea de noi celule si de a creste cantitatea de colagen si elastina. Vom trata astfel ridurile de pe toata suprafata fetei, inclusiv cele mai incapatanate din jurul ochilor sau de pe frunte. Rezultatul va fi foarte natural pentru ca se bazeaza pe propria capacitate de vindecare a tegumentului. Deoarece timpul de vindecare este minimal, se recomanda ca tratament de intretinere persoanelor care doresc sa tina la distanta semnele imbatranirii.
  • Repararea cicatricilor post-acnee. Acest beneficiu apare dupa sesiuni repetate de microneedling, folosind lungimea maxima a acelor si anume 3 mm. Daca microneedling este combinat si cu alte tratamente – peeling chimic, tratamente cosmetice, mezoterapie, injectare SkinBooster – rezultatele vor fi si mai bune.
  • Diminuarea photoagingului si a defectelor de pigmentare. Prin stimularea unei retele sanatoase de colagen, cu structura corecta! Este cel mai bun mod de a trata aceasta conditie cronica numita photoaging. Folosirea in timpul sedintei de microneedling a unor seruri sterile de albire si reglare a sintezei de melanina, va duce si la diminuarea vizibila a defectelor de pigmentare.
  • Combate imbatranirea tegumentului. In afara de uniformizarea si imbunatatirea texturii pielii, microneedling are si o capacitate extraordinara de a creste fermitatea tenului. Astfel, pentru persoanele care nu doresc ca timpul sa isi lase semnele pe fata, aceasta procedura este un aliat de nadejde.
Microneedling

Si asta nu este tot…

  • Scade dimensiunea porilor. Prin cresterea cantitatii de colagen si elastina din jurul acestora, ducand la strangerea acestor mini-canalicule. Si cine nu vrea un ten neted, de portelan?
  • Creste penetrabilitatea produselor dermatocosmetice. Acest lucru se intampla atat in timpul procedurii, cand se penetreaza foarte bine serurile sterile de mezoterapie, cat si ulterior, in timpul procesului de vindecare. Dar si dupa, cand aplicam pe fata serurile si cremele adecvate tenului si starii noastre.
  • Se poate realiza in orice zona corporala, nu doar pe fata, putand astfel sa tratam zonele cu piele lasata sau afectata de vergeturi.

Deci, haideti sa profitam de aceasta procedura minunata pe care ne-o pune la dispozitie medicina estetica. Beneficiile microneedling-ului sunt atat de multe, efectul este natural, iar disconfortul creat si reactiile adverse sunt minime pana la inexistente.

Noutati

Ai intrebari?

Ne poti contacta prin telefon sau lasa-ne un mesaj pe mail sau pe social media