Efectele surpriza ale cremei cu SPF I Poate da timpul inapoi

crema cu SPF

Pentru ca poate parea ca insist cu folosirea cremei cu factor de protectie solara, va mai dau un motiv. In afara de cel evident si cunoscut al mentinerii sanatatii pielii, poate diminua semnificativ fotoimbatranirea instalata! Nu va asteptati la asta, insa s-a demonstrat stiintific ca asa este. Un studiu publicat in revista Dermatologic Surgery demonstreaza ca crema cu SPF nu ofera doar protectie, dar si diminueaza semnele de fotoaging. Adica ridurile si hiperpigmentarea. Detaliem in cele ce urmeaza efectele cremei cu SPF.

Efectele cremei cu SPF, dovedite stiintific

Daca folosim o crema cu SPF 30, o data pe zi, timp de un an, rezultatele sunt:

  • reducerea defectelor de pigmentare cu 52%;
  • imbunatatirea tonusului cu 40%;
  • cresterea luminozitatii pielii cu 41%.
cum alegi SPF

Aplicare corecta pentru a maximiza efectele

Partea uimitoare este ca produsul folosit era “doar” o crema hidratanta si cu protectie solara. Nu avea nici un ingredient anti-aging. Atunci, de unde acest efect minunat de reducere a semnelor fotoimbatranirii, uricioaselor riduri, pete si a texturii neuniforme?

Unul din reputatii dermatologi americani care s-au ocupat de studiu ne explica. Tegumentul are o capacitate innascuta de a se regenera, el se reinnoieste la 28 de zile. Daca noi prevenim continua acumulare de noi si noi leziuni cauzate de actiunile radiatiilor UV, ii vom permite pielii sa se auto-vindece. Sa isi regenereze reteaua de colagen si elastina, precum si rezerva de acid hialuronic.

Cu alte cuvinte, daca ne protejam pielea si nu o obligam sa se apere zilnic de actiunea nociva a radiatiilor UV, ii vom da sansa sa isi repare singura neajunsurile si leziunile gata aparute.

efectele cremelor cu SPF

Dar nu uitati! Cuvantul cheie este ZILNIC. Foarte important este ca produsul s-a aplicat dimineata, o singura data pe zi. Prin urmare, actiunea sa benefica s-a manifestat chiar in lipsa reaplicarii la 2 ore.

Inca o data, consecventa, perseverenta si increderea in medic s-au dovedit cel mai bun aliat. Deci, haideti sa zambim soarelui ramanand la fel de tinere si frumoase!

Noutati

Ai intrebari?

Ne poti contacta prin telefon sau lasa-ne un mesaj pe mail sau pe social media