Lifting nechirurgical si biorevitalizare cu fire bioresorbabile

Cu totii ne dorim ca, de cate ori ne uitam in oglinda, sa vedem un chip tanar, luminos, plin de vitalitate. Ce inseamna asta? Sprancene arcuite, privire luminoasa, pometi bine conturati si ridicati, linia mandibulara bine definita, lipsa santurilor nasogeniene si a ridurilor marionetei. Sunt posibile toate aceste lucruri fara sa apelam la bisturiu? Ei bine, da, prin lifting nechirurgical cu fire bioresorbabile.

Ce este acest lifting nechirurgical cu fire bioresorbabile

Aceasta terapie presupune folosirea unor fire de sutura ce sunt folosite de multi ani in chirurgia generala si cardiovasculara. Sunt foarte bine tolerate de organism, motiv pentru care au fost adaptate si pentru uzul in medicina estetica. Scopul lor este repozitionarea tuturor structurilor mobile care au migrat in jos si care dau un aspect obosit. Cele mai frecvent folosite fire sunt formate din polidioxanona PDO, o polizaharida. In contact cu fluidele din tesuturile profunde, aceasta se dizolva in totalitate, in decurs de 3-6 luni, fara niciun fel de reziduu.

Care este mecanismul de actiune al firelor bioresorbabile

Firele bioresorbabile se implanteaza cu ajutorul unor canule atraumatice la nivelul dermului profund si tesutului celular subcutanat. Aceste fire au pe traiectul lor mici gherute sau mici conuri. Fiind bidirectionale, unele au rolul de a prinde tesutul, altele de a-l ridica. In afara de acest efect de lifting, la locul de implantare, firele vor stimula sinteza de colagen nou. De asemenea, vor creste vascularizatia locala, crescand astfel oxigenarea tesuturilor. Astfel, desi firele dispar in cateva luni, efectul de lifting ramane pana la 2 ani.

In afara de aceste fire suspensie care prind si ridica tesutul in mod direct, se folosesc si fire netede. Acestea sunt mai subtiri si au rol de biorevitalizare, datorita actiunii de stimulare a circulatiei locale si a sintezei de colagen. Rezultatul este o piele mai neteda, luminoasa cu tonusul si elasticitatea crescute.

Indicatiile procedurii de lifting nechirurgical cu fire bioresorbabile

 • Ridicarea si repozitionarea pometilor
 • Reconturarea liniei mandibulare
 • Diminuarea ridurilor nasogeniene si a ridurilor marionetei
 • Ridicarea colturilor gurii
 • Lifting de sprancene
 • Corectarea asimetriilor faciale
 • Piele cu tonus si elasticitate scazute, lipsita de vitalitate, prost oxigenata.

Tehnica de lifting nechirurgical cu fire biresorbabile poate fi folosita pentru repozitionarea oricarei structuri mobile din fata care a coborat. Asta in cazul in care nu exista exces mare de piele. Daca excesul exista, atunci corectia se poate realiza doar cu ajutorul liftingului chirurgical.

 • Tratarea barbiei duble
 • Pielea lasata si riduri de la nivelul gatului si decolteului.

Care sunt contraindicatiile procedurii

 • Infectii active la nivelul fetei sau sistemice
 • Boli hematologice
 • Boli oncologice
 • Sarcina sau alaptare

De asemenea, inainte de procedura pacientul trebuie sa ia anumite precautii:
– Sa nu fumeze si sa nu bea alcool cu cel putin 24 de ore inainte;
– Sa nu ia aspirina sau antiinflamatorii nesteroidieni cu 7 zile inainte;
– Sa informeze medicul despre istoricul sau medical si orice tratament pe care il urmeaza.

Cum se desfasoara procedura

 1. Dupa dezinfectarea riguroasa a fetei, medicul va insemna cu un dermatograf locul de introducere si traseul firelor.
 2. Se realizeaza anestezie locala cu xilina, atat la locul de intrare cat si pe traseul firelor.
 3. Firele se introduc cu ajutorul unor canule care sunt atraumatice.
 4. Daca ne aflam in planul corect, adica in tesutul subcutanat, manevra este nedureroasa. Daca la inaintarea firului pacientul acuza durere, trebuie schimbata profunzimea de implantare si traseul firului.
 5. Firele se insereaza de-a lungul unor vectori care vor determina liftingul facial si care sunt adaptati fizionomiei pacientului.
  Reactiile adverse sunt minore: vanataii, eritem, mici umflaturi, care dispar in cateva zile.

Cum trebuie sa se ingrijeasca pacientul la domiciliu

Pacientul trebuie avertizat ca, timp de 7-14 zile, va avea senzatia de “tragere in sus” la nivelul firelor. Senzatia este absolut normala si dispare o data ce pielea se adapteaza noilor conditii. Timp de 2 saptamani se evita sauna, baile fierbinti, expunerea la soare, dar si mimica exagerata. De asemenea, mestecatul puternic, presiunea pe fata sau mersul la sala sunt interzise.

Efectul maxim se atinge dupa 2-3 luni, dupa care nu mai ramane decat sa admiri in oglinda chipul luminos, cu trasaturile tineresti redate! Sa nu uitati: o piele frumoasa este, in primul rand, sanatoasa! Care este viziunea mea despre Healthy Beauty, poti citi aici.

Noutati

Ai intrebari?

Ne poti contacta prin telefon sau lasa-ne un mesaj pe mail sau pe social media