Micropigmentarea estetica

Ti-ai imaginat cum ar fi sa te trezesti dimineata cu sprancene si buze perfecte si ochi conturati?

Cum ar fi sa nu mai pierzi timp ca sa obtii forma si simetria  sprancenelor sau conturul ideal al buzelor?

Toate pot deveni realitate cu ajutorul micropigmentarii estetice, o procedura de introducere a pigmentului in dermul superficial, adica in cel de-al doilea strat al pielii.

Ce putem obtine cu ajutorul micropigmentarii?

Se lucreaza la nivelul sprancenelor, buzelor și ochilor. Mai exact, in ceea ce priveste sprancenele se poate modifica forma pentru a fi adaptata fizionomiei, se pot intensifica sprancenele in nuanta potrivita. Se pot acoperi chiar si cicatricile.
Este o procedura potrivita persoanelor pe care natura nu le-a inzestrat cu sprancene bogate sau celor care s-au pensat excesiv de-a lungul anilor si nu mai pot obtine forma dorita pentru ca firele nu mai cresc.

Cu trecerea timpului, sesizam ca sprancenele ni se raresc, unele fire se incapataneaza sa nu mai creasca, iar codita spranacenei devine tot mai descendenta, ceea ce duce la o expresie trista. Acest lucru este cauzat si de modificarile suferite odata cu trecerea anilor la nivelul musculaturii din zona sprancenei si a pielii pleoapelor. Micropigmentarea devine astfel o necesitate si prin realizarea formei potrivite va parea ca ne-am facut un lifting nechirurgical, bineinteles.

Sprancenele sunt esentiale atat in mimica faciala, dar si in ceea ce priveste fizionomia. Nu ne dorim sprancene sa ne faca sa parem agresive sau care sa ne accentueze o frunte lata sau dimpotriva, ingusta. Ne dorim sprancene adaptate formei fetei, care sa ne incadreze armonios ochii.

La acest nivel, se pot folosi tehnici diferite in functie de efectul dorit si de numarul de fire existente. Se pot realiza sprancene fir cu fir prin tehnica Hiperrealista sau Ultrarealista cu un efect foarte natural, powdering pentru sprancene pudrate sau care vor parea machiate cu fard, ori spranceana hybrid.

Buzele. Cu cat mai senzuale, cu atat mai bine, nu?

Micropigmentarea estetica ne ajuta sa modificam forma, volumul si culoarea buzelor. Putem scapa de grija creionului de contur si chiar de grija rujului.

Ce efecte putem obtine?
Se poate crea doar un simplu contur, bine definit, si putina umbrire, dar de obicei se opteaza pentru umplerea totala a buzelor. Observam un efect 3 in 1: contur, culoare si volum.

La nivelul ochilor se creaza efectul de eyeliner menit sa ne puna ochii in valoare. Menit sa ne accentueze privirea, sa ne corecteze forma ochilor, asimetriile si sa ne faca sa uitam de timpul petrecut in fata oglinzii in incercarea de a obtine linia de tus perfecta. Si egala la ambii ochi.

 

Micropopigmentarea ochilor este foarte indicata si persoanelor care poarta ochelari, pentru ca machierea ochilor este o adevarata provocare.

Ce presupune o sedinta de micropigmentare? Este o procedura nedureroasa, deoarece se aplica initial un anestezic local. Apoi, se stabileste de comun acord cu clienta forma sprancenelor si culoarea sau pigmentul. Se realizeaza micropigmnentarea propriu-zisa la sfarsitul careia se aplica o crema speciala. Acestea sunt foarte importante si trebuie respectate cu strictete pentru a asigura rezultatul dorit.

In ziua procedurii, si timp de o saptamana dupa procedura, culoarea va fi mai intensa deoarece pigmentul va intra in epiderm, primul strat al pielii. Odata cu vindecarea zonei, se va observa o scadere a intensitatii culorii cu 50%, deoarece epidermul se regenereaza si pigmentul ramane doar in dermul superficial. La minimum 28-30 de zile dupa, atunci cand epidermul s-a regenerat complet, se realizeaza o a doua sedinta in care se corecteaza unele asimetrii, se intensifica sau se modifica culoarea.

Micropigmentarea estetica nu poate fi realizata persoanelor cu boli transmisibile, HPV, boli de inima, diabet, infectii ale pielii, hemofilie, gravide care alapteaza, epilepsie, deficiente imunitare, cicatrici cheloide, hepatita, cei care urmeaza tratament cu anticoagulante sau sunt alergici la unul dintre ingredientele din produsele utilizate.

Se indica ca dupa procedura sa nu frecati, nu zgariati zona,  sa nu faceti sauna, piscina si plaja, sa evitati fructele de mare, mancarurile picante.

Cat ne putem bucura de rezultatele micropigmentarii?

Este o procedura semipermanenta, asadar rezultatele sunt temporare. Durata depinde de zona lucrata si de tipul de ten. Astfel, ne putem bucura de sprancene frumoase aproximativ 1 an sau 1 an si jumatate, dezavantajate fiind tenurile grase si favorizate cele uscate.

Datorita tehnicilor noi de lucru, dar si a pigmentilor de ultima generatie, sprancenele isi vor pierde treptat din intensitate, fara sa vireze in tonuri de rosu, albatru, gri. La aproximativ 2 ani de la procedura, se recomanda o sedinta de intensificare pentru mentinerea rezultatului timp indelungat.

Micropigmentarea buzelor are o durata de 2-3 ani, iar cea a ochilor pana la 5-7 ani.

 

 

Prin urmare, avem atat de multe variante de culoare si de tehnica, incat putem acoperi orice nemultumire si putem satisface orice dorinta a clientei. Totul tine de alegere! Alegerea unu specialist cu experienta care sa te puna in valoare si sa te ajute sa arati mereu fresh, aranjata chiar si atunci cand te trezesti dimineata, mergi la piscina ori la schi, ca tot e sezonul.

Daniela Blenovici, cosmeticiana si make-up artist

Noutati

Ai intrebari?

Ne poti contacta prin telefon sau lasa-ne un mesaj pe mail sau pe social media