Nefertiti Lift – gatul, in cea mai buna forma a sa

Nefertiti lift

Nefertiti Lift sau Nefertiti Neck Lift este o procedura estetica menita sa imbunatateasca aspectul gatului, liniei mandibulare, barbiei si treimii inferioare a fetei. Prin procedura Nefertiti, se injecteaza mici cantitati de toxina botulinica. Aceasta va bloca actiunea muschiului platisma in zonele injectate, reducand considerabil aspectele neplacute. Despre efectele procedurii discutam in acest articol.

Procedura poarta numele reginei egiptene Nefertiti pentru ca aceasta a fost considerata de-a lungul secolelor un simbol de frumusete. Impresia cea mai mare asupra ochiului o lasa gatul lung si subtire si linia mandibulara foarte bine conturata.

nefertiti neck lift
sursa: pixabay.com

Aceste caracteristici au fost intotdeauna considerate un semn de mare frumusete si sunt extrem de apreciate si azi.

Cauzele pierderii fermitatii in zona gatului

Odata cu trecerea anilor, linia mandibulara isi pierde fermitatea si continuitatea. Barbia capata un aspect de coaja de portocala, iar gatul va avea un aspect ridat. Sunt multiple cauze care duc la aceste modificari.

Astazi, ne oprim asupra actiunii muschiului platisma, aceasta fiind cauza tratata prin procedura Nefertiti Lift. Este un muschi superficial care pleaca din tesutul subcutanat al regiunii infra si supra claviculare, urca vertical de-a lungul gatului si se termina de-a lungul mandibulei, barbiei, trimitand fascicule musculare si sub pielea partii inferioare a obrajilor. In momentul in care se contracta, ridica pielea gatului, dar o si rideaza si se formeaza benzi verticale care, cu varsta, devin proeminente si prezente, chiar si in repaus. De asemenea, trage in jos partea inferioara a fetei ajutand actiunea gravitatiei ceea ce nu ne convine.

Prin procedura Nefertiti, se injecteaza mici cantitati de toxina botulinica de-a lungul benzilor platismale, liniei mandibulare si barbiei. Toxina botulinica va bloca actiunea muschiului in zonele injectate, reducand considerabil aspectele neplacute enumerate mai sus.

acid hialuronic rrs long lasting

In plus, scaderea actiunii acestui muschi, care este un muschi depresor (ce trage in jos), va permite o actiune mai puternica a muschilor elevatori – cei ce ridica fata.

Efectul final va fi un aspect uniform si suplu al gatului, o linie mandibulara mai ferma, barbie uniforma, ridicarea usoara a colturilor gurii si un usor lifting al treimii inferioare a fetei.

Efectul se instaleaza in 3 zile postinjectare, este deplin la 10 zile si se mentine 6 luni.

tratament riduri gat

Rezultatul este bun, astfel incat procedura isi merita numele de Nefertiti Lift sau de lifting lichid si reprezinta o alternativa excelenta pentru pacientii care cer modificari minime sau moderate si nu doresc o interventie chirurgicala.

Pentru un efect mai accentuat de ridicare a colturilor gurii, se poate completa cu injectarea muschiului depresor angulus oris. Este esential ca procedura sa fie realizata de specialisti cu experienta, in urma unei consultatii de specialitate. Pentru programari, sunati la 0753 028 059.

Noutati

Ai intrebari?

Ne poti contacta prin telefon sau lasa-ne un mesaj pe mail sau pe social media