Tratamente estetice realizate cu ajutorul tehnologiei cu plasma

beneficii tratament tehnologie cu plasma

Cand vorbim de plasma, in acest caz, ne referim la cea de-a patra stare de agregare a materiei. Mai exact, plasma este un gaz partial sau total ionizat, constituit dintr-un amestec complex de ioni pozitivi, ioni negativi, protoni, electroni si particule neutre (atomi sau molecule). Acest gaz ionizat este neutru din punct de vedere electric si este un bun conductor de electricitate. Detalii despre ce inseamna tehnologia cu plasma in tratamentele estetice, va dau in urmatoarele randuri.

In natura, plasma ca stare de agregare a materiei, este cea mai raspandita din univers reprezentand 98% din totalul materiei. Ca exemple de materie sub forma de plasma, avem:

 • gazele la temperaturi foarte inalte (atmosfere stelare);
 • regiunile care inconjoara planetele (ionosfera terestra);
 • fulgerele atmosferice.

In natura, dar si artificial, plasma se produce in urma unor descarcari electrice in gaze.

Tehnologia cu plasma in medicina si cosmetica

In ceea ce priveste dispozitivul Plasma Pen, descarcarea electrica se produce intre varful aparatului, care este electrodul negativ, si piele, care este electrodul pozitiv. Se ionizeaza aerul atmosferic aflat intre cei doi electrozi, rezultand plasma, care arata ca un fulger mic si albastru. Astfel de dispozitive se folosesc in medicina pentru indepartarea tumorilor, hemostaza, taierea diferitelor tipuri de tesuturi.

Plasma Pen terapie

In medicina estetica, indicatia de skin tightening este cea mai populara si se foloseste pentru:

 • corectarea pleoapelor cazute;
 • riduri: periorale, santuri nasolabiale, frunte, glabella, coltul extern al ochiului;
 • tratarea zonei preauriculare;
 • tratarea zonei gatului si decolteului;
 • diminuare vergeturi;
 • inlaturarea defectelor de pigmentare localizate: lentigo solar, efelide;
 • inlaturarea diverselor formatiuni benigne de la nivelul tegumentului.

Contraindicatiile procedurii sunt: sarcina si alaptarea, glaucomul, bolile autoimune, bolile maligne, epilepsia, infectiile sistemice sau locale, tratamentul cu antibiotic in ultimele 7 zile.

Efectele tratarii tegumentului prin tehnologia cu plasma

Skin tightening este indicatia care a facut celebra aceasta procedura ce se poate aplica in orice zona unde exista piele in exces sau lasata.

tehnologie cu plasma avantaje

Efectele tratarii tegumentului cu plasma sunt:

 • contractia colagenului, urmata de inlaturarea acestuia de catre macrofage si de inlocuirea sa cu o retea de colagen nou sintetizata;
 • stimularea fibroblastilor de caldura disipata in derm cu cresterea sintezei de colagen si elastina. Aceste modificari interne la exterior vor determina scaderea suprafetei de piele si cresterea tonusului si elasticitatii pielii.

Cum resimte pacientul executarea procedurii

Deoarece inainte de procedura se aplica timp de 45 de minute un anestezic local, pacientul nu va avea niciun disconfort. Cand efectul anestezic trece, acesta va simti o senzatie de arsura locala, absolut suportabila si care dispare in cateva ore, maximum o zi.

Ce se intampla post-procedura

Se vor forma mici cruste pe locul unde epidermul a fost lucrat, iar aceste cruste trebuie lasate pe loc 5 – 7 zile pentru ca tegumentul sa aiba timp sa se vindece. Daca se lucreaza vergeturi, crustele pot ramane si 2 saptamani. Pacientul trebuie sa fie atent sa nu rupa aceste cruste mai repede.

interventie tehnologie cu plasma

Daca au fost lucrate pleoapele, va aparea edem local, uneori pronuntat. Se foloseste un unguent oftalmic cu antibiotic si corticoid. Timp de o luna post-procedura, se foloseste pe locul tratat o crema epitelizanta. Cel putin 2 luni, este obligatorie folosirea cremei cu SPF si este interzisa expunerea la soare. Daca este nevoie, procedura se repeta la doua luni.

Noutati

Ai intrebari?

Ne poti contacta prin telefon sau lasa-ne un mesaj pe mail sau pe social media