Totul despre mezoterapie

Nimeni nu poate opri timpul, insa medicina a avansat atat de tare incat putem amana foarte mult efectele imbatranirii asupra tenului nostru. Exista terapii care ne mentin tinere si frumoase, daca le incepem din timp si nu asteptam sa apara primele riduri, iar pielea sa isi piarda din elasticitate. Mezoterapia faciala este una dintre aceste metode, de mentinere si imbunatatire a calitatilor pielii de la nivelul fetei, gatului si decolteului, prin intermediul unor microinjectii. Acestea introduc in piele, mai exact in cel de-al doilea strat al sau, numit derm, un amestec de substante alese in functie de necesitatile pacientului. Ingredientii activi care intra in compozitia acestui cocktail sunt: acid hialuronic, vitamine, aminoacizi, antioxidanti, coenzime, acizi nucleici extrasi din plante, di-metil-etanol-amina (DMEA), retinol si oligominerale.

Care sunt beneficiile mezoterapiei?
Acidul hialuronic realizeaza o hidratare profunda, fiind introdus cu ajutorul acelor la nivelul dermului, profunzime pe care niciun produs cosmetic nu o poate atinge. Datorita acestei hidratari puternice, pacienta va sesiza un efect imediat de imbunatatire a aspectului facial. Pe langa beneficiul estetic, hidratarea profunda va avea efect pozitiv si asupra fiziologiei pielii, deoarece va stimula si revitaliza toate reactiile chimice de la nivelul dermului.
Ceilalti componenti ai cocktail-ului sunt denumiti generic componenti de biorevitalizare, ei actionand prin stimularea tuturor proceselor de la nivelul pielii. Stimuleaza activitatea celulara (metabolismul si regenerarea), fibroblastii, crescand astfel sinteza de colagen si elastina, regleaza activitatea melanocitelor, corectand, in timp, defectele de hiperpigmentare.

Mezoterapia are numeroase indicatii, insa ne vom referi doar la cele pentru pentru care este folosita la nivelul fetei, gatului si decolteului:

  • anti-aging;
  • rejuvenare fata, gat, decolteu, prin tratarea tuturor semnelor care apar odata cu trecerea anilor: riduri, scaderea tonusului si elasticitatii, deshidratare sau hipotrofia vaselor de sange cutanate;
  • tratarea defectelor de pigmentare;
  • înlaturarea si prevenirea efectelor nocive determinate de expunerea la soare, care intotdeauna se soldeaza cu producerea unei cantitati insemnate de radicali liberi, ce trebuie neutralizati prin aport de antioxidanti.

Cui se adreseaza mezoterapia?

In primul rand, mezoterapia este indicata si ca procedura de prevenire, nu doar de corectare. In al doilea rand, sa nu uitam ca imbatranirea intrinseca incepe de la varsta de 20-25 de ani, in functie de bagajul genetic al fiecareia. Desigur, semnele maturitatii devin vizibile multi ani mai tarziu, dar, asa cum spuneam mai sus, este mai eficient sa venim in ajutorul pielii inca de la inceputul scaderii activitatii sale, sa nu asteptam ca aceste semne sa devina vizibile cu ochiul liber.
In general, recomand aceasta procedura in jurul varstei de 30 de ani, fara a exista o limita maxima de varsta. Desigur, in functie de varsta si de starea pacientului, se stabileste o schema de tratament individualizata ca numar si frecventa a sedintelor. Tot in functie de starea pacientei se stabileste si compozitia cocktail-ului pentru injectare.
Pentru pacientele care au trecut de varsta de 50 de ani si care vin lunar pentru tratamente cosmetice de intretinere, le recomand, dupa ce cosmeticiana a incheiat tratamentul, o sedinta de mezoterapie, care trebuie sa intre in rutina lor.

Cum se realizeaza mezoterapia faciala?

Cocktail-ul se prepara din fiole sterile, special concepute pentru scopul acestei terapii. Numarul necesar de sedinte pentru a atinge un rezultat notabil este intre 4 si 6, realizate intr-o prima faza la interval de o saptamana, apoi la 2 saptamani, pentru a lasa pielii timpul necesar sa foloseasca ingredientii. Pentru mentinerea rezultatelor se face o sedinta la 3 luni sau, cel mai indicat, de 2 ori pe an.

Efectele terapiei vor fi observate in 2 etape:

  • In prima faza, fata devine mai luminoasa, pielea isi recapata volumul si are loc un usor lifting datorita hidratarii profunde;
  • La interval de o luna, atingand maximul la 3 luni, se observa cresterea tonusului si elasticitatii pielii, imbunatatirea conturului facial si diminuarea ridurilor datorita intrarii in actiune a ingredientilor de biorevitalizare.

Mezoterapia se realizeaza cu ajutorul unui pistol special conceput pentru aceasta procedura, care comparativ cu injectarea manuala are mai multe avantaje: este mult mai putin dureros, disconfortul creat este minim si se poate injecta o cantitate mai mare.

Ca orice procedura medicala, mezoterapia are si contraindicatii. Acestea sunt: alergii la unul din ingredientii injectati, sarcina, alaptarea, infectiile active sau boli maligne. Reactiile adverse sunt si ele minime: mici edeme, usoara senzatie de usturime timp de 2-3 ore dupa procedura, mici semne la locul intepaturilor, care vor disparea in 24 h si, foarte rar, mici vanatai.
Mezoterapia faciala poate fi folosita si in conjunctie cu alte tratamente estetice, amplificandu-le acestora efectul, deoarece vor actiona pe u

n tegument a carui capacitate de regenerare si metabolism au fost mult crescute.
Sa nu uitam ca imbatranirea este un fenomen care incepe devreme si este permanent, astfel si tratarea pielii trebuie sa fie permanenta!

dr. Manuela Ravescu

Noutati

Ai intrebari?

Ne poti contacta prin telefon sau lasa-ne un mesaj pe mail sau pe social media