Toxina botulinica: intre mit si adevar

Injectiile cu toxina botulinica raman cel mai bun tratament pentru ridurile de expresie si, in acelasi timp, tratamentul cu cel mai mare impact vizual. In continuare sunt multe persoane care isi doresc stergerea ridurilor, dar le este teama sa apeleze la botox. In articolul de astazi, voi incerca sa lamuresc cele mai des intalnite temeri.

Este botoxul o “toxina” periculoasa?

Toxina botulinica este o neurotoxina produsa de o bacterie care blocheaza transmiterea impulsurilor nervoase de la nivelul terminatiilor nervoase catre muschi. Daca o ingurgitam in circumstante nefericite (mancare alterata) sau suferim de o infectie cu bacteria Clostridium botulinum este periculoasa. Chiar foarte! Prelucrata pentru uz cosmetic si medical, folosita in dozele prescrise, devine foarte folositoare. Trebuie sa stiti ca este folosita inclusiv la copiii foarte mici, pentru tratarea paraliziei spastice. Dar siguranta sa este conditionata de folosirea unor tehnici corecte, doze stricte si consult medical foarte atent inainte de injectare. Personal, injectez toxina botulinica din 2005 si nu am avut nici cea mai mica reactie adversa. Intotdeauna, injectarea a fost precedata de anamneza atenta si orice contraindicatie definitiva sau temporara a interzis sau amanat procedura.

Injectare toxina botulinica

Nu vreau sa devin dependenta de toxina botulinica!

Aceasta proteina nu da dependenta, deveniti dependente de aspectul luminos si fata odihnita pe care le aveti dupa injectare. Ce se poate intampla este ca repetarea injectarii la perioade mai scurte de 6 luni sa produca rezistenta. Aceasta este cauzata de sinteza de anticorpi antitoxina botulinica si este posibil sa fie nevoie de doze mai mari. Deci, nu mai des de o data la 6 luni.

Daca nu mai doresc sau nu mai pot sa imi injectez toxina botulinica “imi va cadea fata”?

Va promit ca nu, nu are nicio legatura “cazutul fetei” cu tratarea ridurilor de expresie. Mai curand are legatura cu gravitatia, cu fumatul, cu statul excesiv la soare, cu lipsa ingrijirii cosmetice. Daca nu mai facem toxina botulinica, pur si simplu ridurile de expresie revin la loc incet, dar sigur.

Nu vreau sa raman inghetata si fara expresie

Cu siguranta nu o sa ramai daca se folosesc dozele strict necesare, fara exagerare si daca nu se exagereaza si cu alte proceduri estetice.

Nu vreau sprancene prea ridicate

Cu tehnica adecvata se ridica cat trebuie, pentru a avea un aspect feminin si placut. Dar nu uita ca sprancenele cad si ele cu varsta, deci trebuie oricum putin ridicate. Daca prin actiunea muschilor antagonisti, totusi, sprancenele se ridica prea mult, acest neajuns se poate corecta usor la retusul de la 2 saptamani. Deasemenea, usor se pot corecta si asimetriile. Nu se poate corecta caderea pleoapei care apare prin tehnica incorecta de injectare sau prin nerespectarea de catre pacient a instructiunilor post injectare, dar trece in 3 saptamani.

Asadar, folosirea toxinei botulinice in mod inteligent determina un lifting facial prin blocarea muschilor care “trag in jos” colturile gurii, colturile ochilor, partea inferioara a fetei. Blocarea acestor muschi are dublu beneficiu: o data cel evident, al incetarii actiunii lor negative si, in al doilea rand, blocarea lor creste activitatea muschilor antagonisti, cei care ridica parti ale fetei.

Rezultatul: fetele sunt relaxate si luminoase datorita uzului regulat de toxina botulinica!

Poti sa vezi si tu cum se desfasoara o sedinta de injectare cu toxina botulinica, daca esti cosmeticiana si te inscrii la internshipul nostru in cosmetica.

Lasa un comentariu