Volumetrie faciala cu ajutorul acidului hialuronic

Modificarile care apar la nivel facial, odata cu trecerea timpului, au cauze multiple. Intre acestea, care pierderea fermitatii si elasticitatii tegumentului, scaderea hidratarii si modificarea planurilor anatomice, prin alunecarea lor in jos, sub actiunea gravitatiei si pierderea de volum facial. Despre injectiile cu acid hialuronic si beneficiile lor pentru imbunatatirea faciala, discutam in acest articol.

Deficitul volumetric apare prin afectarea mai multor nivele faciale, respectiv:

 • subtierea tegumentului;
 • hipotrofia musculaturii;
 • pierderea de tesut adipos sau modificarea pozitiei sale cu aparitie de deficit intr-un loc si exces in altul;
 • osteoporoza.

Schema de injectare pentru volumetrie faciala, adaptata fiecarui pacient

O buna parte dintre toate aceste inconveniente se pot trata cu injectarea acidului hialuronic, printr-o schema de injectare adaptata fiecarui pacient in parte, dupa o consultatie prealabila. Punctele de injectare, tehnica folosita, produsele adecvate se stabilesc in functie de modificarile aparute la nivelul fizionomiei pacientului si care trebuie corectate, daca ne dorim o volumetrie faciala in acord cu ceea ce reprezentam.

preturi dr. manuela ravescu

Se pot realiza:

 • revolumizare pometi;
 • accentuarea arcadei zigomatice;
 • umplerea tamplelor care au pierdut volum;
 • augmentare barbie;
 • accentuarea unghiului mandibular;
 • reconturarea mandibulara;
 • umplerea cearcanelor.

De asemenea, se pot corecta riduri cum ar fi santurile nasolabiale si liniile marionetei, care au ca si cauza si pierderea de volum din etajele superioare ale fetei. Prin corectarea deficitelor volumetrice din etajele superioare, se vor diminua si aceste riduri pentru ca le tratam cauza. Ridurile ramase se pot umple si rezultatul obtinut va fi mult mai apropiat de cel natural.

Efectul de lifting

Daca se folosesc produse adecvate in puncte cheie, se poate obtine si o repozitionare a tesuturilor cu efect final de lifting. Refacerea volumetriei si efectul de lifting vor duce la corectarea proportiilor fetei. Acestea vor fi mai apropiate de cele din tinerete, cand volumul se concentreaza in obraji, in timp ce treimea inferioara este ovala si subtire.

volumetrie faciala

Refacerea volumetriei va duce la disparitia santurilor, pliurilor, ridurilor, a depresiunilor unde lumina se oprea. Aspectul va fi neted, continuu, cu trasaturi line care permit alunecarea luminii si disparitia umbrelor care dau un aspect obosit si imbatranit.

Produse care contin acid poli-L-lactic

Alte produse care redefinesc volumul si conturul facial sunt produsele care contin acid poli-L-lactic (Sculptra, Lanluma). Acestea stimuleaza extraordinar de mult sinteza de colagen. Aceste produse se injecteaza mai ales pe laterala fetei deoarece cresterea fermitatii tegumentului va duce la un efect de lifting. In acelasi timp, injectiile repetate cu acid poli-L-lactic recupereaza partial si volumul facial pierdut, atat prin cresterea cantitatii de colagen, cat si prin efectul de lifting realizat.

Indiferent de propunerile despre care cititi sau de nevoile pe care le identificati, este esential sa consultati un specialist inainte de a opta pentru o solutie. Consultul initial si experienta medicului, precum si produsele utilizate sunt esentiale pentru un tratament de succes. Daca doresti sa afli mai multe despre procedurile disponibile in cabinetul Dr. Manuela Ravescu, vezi detalii in Estetica medicala.

Noutati

Ai intrebari?

Ne poti contacta prin telefon sau lasa-ne un mesaj pe mail sau pe social media