Blog de Healthy Beauty

Efectele purtarii mastii chirurgicale asupra tenului

Purtarea unei masti chirurgicale sau de alt tip pentru protectie in spatiile inchise este obligatorie in urmatoarea perioada. Pentru multi dintre noi nu este usor. Pe langa problemele evidente, cum ar fi ingreunarea respiratiei, tot mai multi oameni se plang de aparitia unor probleme ale pielii. Aceste probleme sunt diverse si au grade diferite de gravitate, depinzand si de tipul tenului. Toate pornesc de la actiunea ocluziva a mastii. In acest material vorbim despre masca chirurgicala si cum ne ferim de aparitia problemelor la nivelul fetei.

Citeste mai mult

Beneficiile microneedling-ului: reale sau imaginare

Mii de mici intepaturi la nivelul epidermului. Hmmm, poate nu suna prea atractiv, dar de fapt este unul dintre cele mai bune lucruri care se pot intampla tenului tau. Microneedling este procedura prin care microace sterile penetreaza tegumentul si suprafata sa. Microleziunile provocate cu ajutorul acestor ace stimuleaza raspunsul natural de vindecare, determinand cresterea diviziunii celulare si a sintezei de colagen si elastina. De fapt, procedura de microneedling mai este denumita si terapia de inductie de colagen. Haideti sa vedem astazi care sunt, in realitate, beneficiile microneedling-ului.

Citeste mai mult

Umiditatea aerului si hidratarea tenului

Nimanui nu ii plac zilele posomorate cu ceata, burnita, ploaie sau lapovita. Adica zilele noroase, in care aerul, din motivele enumerate, este incarcat de umiditate. Vesti bune! Astazi am sa va dau mai multe motive pentru care umiditatea aerului este un prieten bun al frumusetii noastre. Poate asa, zilele cu vreme inchisa vi se vor parea mai “luminoase” si o sa treceti mai usor peste ele!

Citeste mai mult

Defecte de pigmentare: prevenire si tratament

Voi incepe prin a spune ca, mai ales in cazul acestor defecte de pigmentare, prevenirea este cel mai bun tratament. Odata aparute, necesita terapii complexe si de durata. Iar cand se ajunge la rezultatul dorit, pacientul va trebui sa fie foarte constiincios cu tratamentele de intretinere si cu ingrijirile acasa. Orice clipa de neatentie il va costa reaparitia unei hiperpigmentari.

Citeste mai mult

Crema cu SPF poate da timpul inapoi

Pentru ca poate parea ca insist cu folosirea cremei cu factor de protectie solara, va mai dau un motiv. In afara de cel evident si cunoscut al mentinerii sanatatii pielii, poate diminua semnificativ fotoimbatrnirea instalata! Da, stiu! Nu va asteptati la asta, insa s-a demonstrat stiintific ca asa este. Un studiu publicat in revista Dermatologic Surgery demonstreaza ca crema cu SPF nu ofera doar protectie, dar si diminueaza semnele de fotoaging. Adica ridurile si hiperpigmentarea.

Citeste mai mult